Višķu stadiona atklāšana

s5_12795

21.septembrī, Daugavpils novada dienu ietvaros, svinīgi atklāta Višķu stadiona vieglatlētikas arēna. Atklāšanā piedalījās vieglatlētu komandas no Biķernieku, Birznieku, Kalupes, Naujenes, Lāču, Silenes un Skrudalienas pamatskolas, Medumu, Salienas, Sventes, Vaboles un Špoģu vidusskolas, kā arī komandas no Ilūkstes, Vārkavas un Zilupes novada.

Stadiona atklāšanas svētkos uzrunas vārdus teica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska un Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms. Uzrunas beigās par kvalitatīvi izpildītajiem vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijas darbiem pateicības raksti tika pasniegti SIA „Latvijas Energoceltnieks” darbu vadītājam Igoram Ilarionovam un SIA „SKA projekts” valdes priekšsēdētājam Vadimam Semonenko.

Stadionu iesvētīja Višķu Romas katoļu draudzes prāvests Andrejs Aglonietis.

Špoģu vidusskolas ilggadējā sporta skolotāja, rajona un novada vieglatlētikas veterāne, Republikas veterānu sporta spēļu daudzkārtējā godalgoto vietu ieguvēja Marija Šaršūne kopā ar novada jaunajiem vieglatlētiem pacēla Latvijas Olimpiskās komitejas sacensību karogu.

Stadions tika rekonstruēts ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu. Novada sportistiem profesionālās karjeras izaugsmei šis ir nozīmīgs objekts. Rekonstruēta un aprīkota ar nepieciešamo sporta inventāru arī komentētāju ēka, kas turpmāk nodrošinās kvalitatīvu pasākumu organizēšanu un tiesnešu darbu. Arī sporta atbalstītājiem ir ierīkotas jaunas un ērtas skatītāju tribīnes. Tā atzina Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa.

Stadiona rekonstrukcijas darbus veica būvuzņēmējs SIA „Latvijas Energoceltnieks”, saskaņā ar SIA „Arhis” izstrādāto būvprojektu.

Atklāšanas svētkos notika vieglatlētikas populārās stafetes.

4x100m stafetē meitenēm uzvarēja Sventes vidusskolas komanda Renāte Jakubsevičute, Marika Baurovska, Ludmila Smerteva un Karolīna Vasiļevska,zēniem –Sventes vidusskolaskomanda Aleksandrs Sokolovskis, Andris Prekels, Vaclavs Burakovskis un Aleksejs Jefimovs.

Latgales izlašu 4x100m stafetē atkal pirmā bija Daugavpils replica watches novada izlase– Linda Kalniņa, Marika Baurovska, Jelizaveta Veličko un Renāte Jakubsevičute.

Zviedru stafetē zēniem uzvarēja Vārkavas novada 1. Komanda  – Arnolds Sparāns, Elmārs Cimdiņš, Agris Vilcāns un Lauris Gavars, meiteņu skrējienā atkal nepārspētas palika Sventes vidusskolas vieglatlētes – Ludmila Smerteva, Marika Baurovska, Jelizaveta Veličko un Renāte Jakubsevičute.

Višķu stadionu jau ir iemēģinājuši daudzi Latgales vieglatlēti, tostarp Daugavpils olimpietis Dmitrijs Jurkevičs, atzīdami, ka stadionā ir viens no labākajiem skrejceļiem Latvijā.

Novada dome ar šī projekta realizēšanu cer atkal pulcēt Višķu stadionā aktīvus sporta cienītājus un atbalstītājus ne tikai no Daugavpils novada, bet arī no visa Latgales reģiona, kas nozīmē atgriezt šim sporta objektam gadu garumā iegūto apmeklētākā stadiona statusu gan no sportistu, gan līdzjutēju puses.